Comença oficialment la 1a edició d’Estalmat-IB amb la cerimònia d’inauguració

El passat dia 1 d’octubre va tenir lloc la cerimònia d’inauguració de la 1a edició d’Estalmat Illes Balears al saló d’actes de l’edifici Sa Riera. L’acte va comptar amb la presència de les següents autoritats:

  • Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears.
  • Jaume Ribas, director general d’Innovació i Comunitat Educativa del Govern de les Illes Balears.
  • Juan José Montaño, director general de Política Universitària i Ensenyament Superior del Govern de les Illes Balears.
  • Eugenio Hernández, coordinador nacional del projecte Estalmat.
  • Gabriel Cardona, coordinador d’Estalmat-IB per part de la Universitat de les Illes Balears.
  • Daniel Ruiz, coordinador d’Estalmat-IB per part de la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX.

Tots ells en els seus discursos van remarcar la importància pel desenvolupament científic, social i cultural per la societat d’iniciatives com el projecte Estalmat-IB, adreçat a la detecció i estimulació del talent matemàtic en nins i nines en edat precoç. També es va anunciar el suport per part de la Universitat de les Illes Balears i del Govern a futures edicions del projecte assegurant la continuïtat del mateix. Finalment, varen donar l’enhorabona als nins i nines participants en aquesta 1a edició, animant-los a emprendre aquest camí de superació i de recerca del coneixement que comportarà avenços futurs en la societat, així com a les seves famílies per l’esforç i implicació que suposa la participació dels seus fills en el projecte.

img_7785Una vegada finalitzats els discursos es va dur a terme la presentació dels participants a la 1a edició Estalmat-IB lliurant-los a una motxilla i material per a les sessions que conformen el projecte. Finalitzada la part més protocolària de la cerimònia, l’acte va continuar amb la lliçó inaugural La màgia de les matemàtiques i les matemàtiques de la màgia, a càrrec de Pep Lluís Pol. La presentació va entusiasmar tant als nins i nines participants al projecte com a les famílies i professorat Estalmat que omplien la sala d’actes. Podeu descarregar aquí la Presentació-Màgia.

collage_presentacio

Una vegada acabada la cerimònia, els participants al projecte van passar a treballar els trucs de màgia matemàtica presentats en la lliçó inaugural.

img_7911Podeu visualitzar un recull de fotografies a l’àlbum de la cerimònia d’inauguració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*