Professorat 17/18

PROFESSORS
Nom Breu CV
María Jesús Álvarezchus Llicenciada en Matemàtiques per la Universitat de les Illes Balears en 1999 i Doctora per la Universitat Autònoma de Barcelona en 2006. Ha estat professora en les universitats UPF, UAB, UIB, i actualment és Contractada Doctora en el Departament de Matemàtiques i Informàtica de la UIB. Ha impartit docència en 9 estudis diferents i més de 20 assignatures.
Pedro Bibiloni És Llicenciat en Matemàtiques (2013) i Enginyer de Telecomunicacions (2015) per la Universitat Politècnica de Catalunya, i Màster en Seguretat de la Informació (2014) per la University College London. Actualment és estudiant de doctorat a la Universitat de les Illes Balears, on imparteix docència al grau de matemàtiques. També col·labora en les sessions de prepraració per a l’Olimpíada Matemàtica.
Margalida Calafat marga Llicenciada en Matemàtiques (2009) per la Universitat de les Illes Balears (UIB). Des de llavors exerceix de professora de matemàtiques en educació secundària (en aquest curs, a l’institut IES La Ribera). Ha participat en les dues darreres edicions de les JAEM i realitzat cursos relacionats amb l’aplicació de les noves tecnologies en l’aula.
Miquel Capó Llicenciat en Matemàtiques per la UPC (2002). Màster en Qualificació Pedagògica (UPC, 2002). Professor de secundària des de 2002 actualment exercint a l’IES Biel Martí de Ferreries (Menorca). Autor de més de 20 llibres d’enginy matemàtic i divulgació matemàtica algun dels quals s’ha publicat també a Amèrica del Sud i Indonèsia.
Gabriel Cardona biel Coordinador general del projecte, en representació de la UIB. És Llicenciat en Matemàtiques (1996), Enginyer de Telecomunicacions (1997) i Doctor en Matemàtiques (2002) per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Professor titular en el departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB. Ha impartit docència en més de 15 assignatures de titulacions de matemàtiques, telemàtica i informàtica, principalment en l’àmbit de l’àlgebra i la matemàtica discreta. És des de març de 2015 subdirector de l’Escola Politècnica Superior i cap d’estudis del Grau de Matemàtiques.
Margalida Carrió marga_carrio Llicenciada en Matemàtiques per la Universitat de les Illes Balears (UIB) i Màster Universitari de Formació del Professorat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Professora de matemàtiques d’educació secundària en el Col·legi Monti-sion. Ha participat en l’organització de diferents activitats de foment de les matemàtiques en l’ensenyança secundària, com les proves Cangur.
Tomeu Coll Llicenciat en Ciències, secció Matemàtiques, per la UAB (1983), Doctor en Ciències, secció Matemàtiques per la UAB (1987). Professor ajudant a la UAB i UPC, és professor de Matemàtica Aplicada del Departament de Matemàtiques i Informàtica de la UIB des del curs 1987-88. Ha impartit docència en diferents assignatures de les titulacions de matemàtiques, física, química, biologia, telemàtica i informàtica, principalment en l’àmbit de l’anàlisi matemàtica i les aplicacions de les matemàtiques (modelització).
Joan Gabriel GomilaJB2 Llicenciat en Matemàtiques per la Universitat de les Illes Balears en 2011. Analista, dissenyador i productor de videojocs en l’empresa espanyola Playspace (3 anys) i actualment CTO de Frogames. Actualment és també professor del grup Fleming en el FP superior de desenvolupament multiplataforma i en el HND de desenvolupament de videojocs. Així mateix és professor associat en el Departament de Matemàtiques i Informàtica de la UIB on imparteix docència en 3 assignatures diferents de dos estudis.
Isabel HidalgoIsabel Llicenciada en Matemàtiques (2001) per la Universitat de València (UV). Professora de matemàtiques d’educació secundària des de l’any 2003, actualment a l’IES Bendinat. Professora tutora del centre associat UNED Illes Balears des de l’any 2013. Ha participat en l’organització de diferents activitats de foment de les matemàtiques en l’ensenyança secundària, com les proves Cangur.
Mercè Llabrés Llicenciada en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona en 1994 i Doctora per la Universitat de les Illes Balears en 2001. Professora titular en el departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB. Ha impartit docència en els graus de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica. Ha participat en l’organització de diferents activitats de foment de les matemàtiques en l’ensenyança secundària, com les proves Cangur i les sessions de preparació per a l’Olimpíada Matemàtica.
Ernest Llohis Llicenciat en Matemàtiques (1994), Llicenciat en Economia (1999) i DEA en Economia (2001) per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Mercats Financers (2003) per la Universitat Oberta de Catalunya. Professor d’Ensenyament Secundari des de 1997. Professor associat de la Universitat de Barcelona del Departament de Matemàtica Econòmica, Financera i Actuarial (2001-2013). Actualment és professor de matemàtiques a l’IES Bendinat i professor del Màster en Formació del Professorat de la UIB.
Miquel Martorellmiquel_m Llicenciat en Ciències Matemàtiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (1977). Situació actual: Jubilat. Experiència docent: Catedràtic d’ensenyança secundària de Matemàtiques en el IES Llucmajor i assessor de formació en les modalitats de Matemàtiques, Ciències, Tecnologia i TIC. Ha participat en diversos projectes europeus sobre modalitats de formació i competències dels docents, i participa en l’organització de diferents activitats de foment de les matemàtiques en l’ensenyança secundària com la Festa de les Matemàtiques o les Proves Cangur.
Sebastià Massanetsmm Llicenciat en Matemàtiques (2008), Màster en Matemàtiques (2009) i Doctor en Matemàtiques (2012) per la Universitat de les Illes Balears (UIB). Des de 2011, professor de la UIB en el Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica. Actualment, professor Contractat Doctor. Ha impartit docència en els graus de Matemàtiques, Biologia, Bioquímica, Química i Administració i Direcció d’Empreses i en el Màster Universitari en Tecnologies de la Informació. Ha participat en l’organització de diferents activitats de foment de les matemàtiques en l’ensenyança secundària, com les proves Cangur i les sessions de preparació per a l’Olimpíada Matemàtica.
Arnau Mir Llicenciat en Matemàtiques (1987) i Doctor en Matemàtiques (1994) per la Universitat de Barcelona (UB). Des de 1989, professor de la UIB en el Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica. Ha impartit docència en els graus de Matemàtiques, Biologia, Bioquímica i Informàtica i en el Màster Universitari en Tecnologies de la Informació i en el Màster de Dades Massives. Ha participat en l’organització de diferents activitats de foment de les matemàtiques en l’ensenyança secundària, com les proves Cangur i les sessions de preparació per a l’Olimpíada Matemàtica.
Elena Morroelena Llicenciada en Matemàtiques (2013) i Màster Universitari de Formació del Professorat (2014) per la Universitat de les Illes Balears (UIB). Professora de matemàtiques d’educació secundària en el Col·legi Madre Alberta. Ha participat en l’organització de diferents activitats de foment de les matemàtiques en l’ensenyança secundària, com les proves Cangur i xerrades a estudiants.
Gabriel Moyà Va obtenir el seu doctorat el setembre de l’any 2016, amb la tesi titulada: ‘Scene modelling for vision-based interactive systems in rehabilitation contexts’. Els seus principals interessos de recerca inclouen la visió per computador, les interfícies basades en la visió, machine learning i la computació basada en humans. Ha publicat en diverses revistes internacionals el seu treball de recerca. Membre del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica des del curs 2012-2013, pertany a la Unitat de Gràfics i visió per computador (UGIVIA).
Manel Moyà Llicenciat en Matemàtiques per la Universitat de Zaragoza, actualment jubilat. Catedràtic d’Educació Secundària. Ha estat professor associat de la UIB. També ha estat director de l’IES Joan Alcover de Palma i Baltasar Porcel d’Andratx.
Iván Nuñez Llicenciat en matemàtiques per l’Universitat de les Illes Balears en 2013. Professor de matemàtiques d’educació secundària i postobligatòria en el col•legi CIDE. Ha participat en l’organització de diferents activitats que fomenten les matemàtiques en l’ensenyança secundària con les proves cangur i la festa de les matemàtiques.
Cristina Olivarescristina Llicenciada en Matemàtiques per la Universitat de les Illes Balears en 2006. Professora de matemàtiques de Secundària des de 2006. Actualment treballa en l’IES Antoni Maura (Palma). Ha participat en la Fira de la Ciència i en altres activitats de divulgació matemàtica de la SBM-XEIX.
Ana Belén Petroana_belen_petro Llicenciada en matemàtiques (1999) i Doctora (2006) per la Universitat de les Illes Balears. Des de l’any 1999 és becària i professora del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de les Illes Balears. Actualment, és professora contractada doctora d’aquest departament i imparteix docència en assignatures de didàctica de les matemàtiques. En els darrers anys, ha participat en diferents tallers i seminaris de formació del professorat d’Educació Infantil i Primària per l’ensenyament i l’aprenentatge de les matemàtiques. Forma part de la Junta Directiva de la Societat Balear de Matemàtiques, i com a tal, ha dedicat part dels seus esforços en la divulgació de les matemàtiques.
Josep Lluís Polpol Llicenciat en Ciències Químiques (1987). Professor de matemàtiques de Secundària des de 1989. Professor de Metodologia i Recursos en el màster de Professorat de Secundària de la UIB (2011-2016). Ha estat el president de la Societat Balear de Matemàtiques (2007-2014) i el seu centre d’interès és la divulgació de les matemàtiques. És coautor del llibre “Històries matemàtiques per la Ciutat Vella”, Palma 2008. Ha realitzat diverses ponències i conferències en Jornades i Congressos a nivell estatal.
Joan Carles Ponsjoan_carles Llicenciat en Matemàtiques per la Universitat de les Illes Balears i Màster en Matemàtica avançada i Enginyeria Matemàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya. En l’actualitat, professor ajudant en el Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB on imparteix docència en l’Escola Politècnica Superior.
Gemma Marina Rado gemma_rado Llicenciada en Matemàtiques (1996) per la UAB. Professora de matemàtiques de Secundària des de 1997. Actualment treballa a l’IES Santa Maria. Ha participat en l’organització de diferents activitats de foment de les matemàtiques en l’ensenyança secundària, com la Festa de les Matemàtiques i les sessions de preparació per a l’Olimpíada Matemàtica.
Juan Miguel Riberajuanmi Llicenciat en Matemàtiques per la Universitat de València (2010), Màster en Investigació Matemàtica (2011) i Doctor en Matemàtiques (2015) per la Universitat Politècnica de València i Màster en Formació del Professorat en la Universitat Internacional de València (2016). Actualment, professor en la Universidad de La Rioja i investigador en didàctica de la matemàtica en el camp de la docència online per alumnes amb altes capacitats. Professor del programa Estalmat Comunitat Valenciana des de 2009, preparador d’Olimpíades Matemàtiques per a secundària i batxillerat des de 2010 i professor en els Campus Científics d’Estiu organitzats per la FECyT entre 2013-2015.
Juan Vicente Riera jvicente Llicenciat en Ciències Matemàtiques per la Universitat de Salamanca i Doctor en Matemàtiques per la UIB. És professor de matemàtiques en l’IES Bendinat i professor associat al Departament de Matemàtiques de la UIB, on imparteix didàctica de les matemàtiques en el Grau d’Educació Primària. És a més professor del màster de formació del professorat.
Jairo Rocha Llicenciat en Matemàtiques i Enginyer en Informàtica per la Universitat de los Andes, Colòmbia, i Doctor en Informàtica per la Universitat Estatal de Nova York en 1993. Professor en la Universitat de les Illes Balears en el Departament de Matemàtiques i Informàtica de la UIB des de fa 21 anys. Ha impartit docència en més de 15 assignatures distribuïdes en 5 estudis diferents.
Félix Rodríguezfelix Llicenciat en Matemàtiques per la UIB (2003). DEA en Didàctica de les Matemàtiques per la UV (2006). Durant anys va impartir formació inicial de docents (E. Primària) i segueix participant activament en la formació permanent de docents (E. Primària i E. Secundària). Ha col·laborat en diverses ocasions amb la Conselleria d’Educació en les comissions d’elaboració o revisió del Currículum de Matemàtiques d’Educació Secundària i Batxillerat i en grups de treball sobre Competències Bàsiques en l’Educació Secundària. Actualment és professor de Matemàtiques d’Educació Secundària en el Col·legi Madre Alberta i és Director del Centre Didàctic Freudenthal.
Cesc Rosselló Llicenciat (1984) i Doctor en Matemàtiques (1990) per la Univ. de Barcelona, UB. Després d’ocupar diverses places a la UB i a la UIB, actualment és Catedràtic d’Universitat en el Dept. de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB. Fet i fet, 33 anys donant classes a la Universitat.
Lucía Rotgerlucia1 Llicenciada en Matemàtiques en 2012 i Màster en formació del professorat de secundària en 2013 per la Universitat de les Illes Balears. Professora ajudant de la Universitat de les Illes Balears des de 2012. Ha impartit docència en el grau de Matemàtiques, Enginyeria Informàtica i Biologia. Ha impartit diversos tallers didàctics relacionats amb la papiroflexia i les matemàtiques.
Daniel Ruiz dra Coordinador general del projecte, en representació de la SBM-XEIX. Llicenciat en Matemàtiques l’any 2001 i doctor en Matemàtiques l’any 2007 per la Universitat de les Illes Balears. Professor de la Universitat de les Illes Balears des de l’any 2006, amb la categoria de Professor Contractat Doctor. Imparteix docència en el grau d’Educació Primària, en el grau de Matemàtiques i en el Màster en Formació del Professorat. Professor de matemàtiques d’educació secundària des de 2002 a 2011, va participar en la creació del Centre d’Aprenentatge Cientificomatemàtic CentMat, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats. És president de la Societat Balear de Matemàtiques.
Immaculada Simonet Llicenciada en Matemàtiques (1996) per la Universitat de Barcelona (UB). Professora de matemàtiques de Secundària des de 1996. Ha ocupat diversos càrrecs de gestió en els instituts on ha treballat: cap d’estudis, coordinadora de qualitat,… A partir del curs 2017-2018 treballarà a l’IES Ramon Llull. Ha col·laborat amb l’IAQSE en l’elaboració i aplicació de les proves de competència matemàtica de l’Avaluació de Diagnòstic de 2n d’ESO.
Antonio E. Teruel antonio Llicenciat en Matemàtiques per la Universitat de València en 1988 i Doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona en 2000. Professor en la Universitat de València (1 any) i en la Universitat Autònoma de Barcelona (8 anys). Actualment és Contractat Doctor en el Departament de Matemàtiques i Informàtica de la UIB. Ha impartit docència en més de 15 assignatures distribuïdes en 10 estudis diferents.
Llorenç Valverde Llicenciat en Matemàtiques (1976) per la Universitat de Barcelona. Doctor en Informàtica (1982) per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Catedràtic de la UPC (1988-89). Des de 1989 és Catedràtic del Dept. de Matemàtiques i Informàtica de la UIB. Ha impartit docència de Matemàtiques en els estudis d’Arquitectura i Informàtica (UPC), Matemàtiques, Informàtica, Grau d’Educació Primària i Enginyeria Agroalimentària de la UIB. Director del Dept. de Matemàtiques i Informàtica (1994-2003), va impulsar la celebració del Cangur a les Illes Balears i gestionà l’organització de les primeres edicions. Ha estat vicerector de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) entre 2006 i 2013.
Catalina Vich cati_vich Llicenciada en Matemàtiques per la Universitat de les Illes Balears en 2010, Màster en Advanced Mathematics and Mathematical Engineering en la Universitat Politècnica de Catalunya en 2011 i Màster Universitari de Formació de Professorat per la UIB en 2012. Des de 2012, professora ajudant en el Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB on imparteix docència en didàctica de les matemàtiques en la Facultat d’Educació.